Sütlaç nasıl servis edilir?

Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra, 1 bardak suda suyunu çekinceye kadar kısık ateşte haşlayın. Suyunu çekip pirinçler yumuşayınca sütü ekleyin. 10–15 dk. kaynatın. Şekeri ilave edin. Diğer tarafta bir kâsede, 2 yumurta sarısını ve nişastayı bir çay bardağı soğuk suda iyice ezerek karıştırın. Kaynamakta olan sütlaçtan bir kaç kaşık alıp nişastalı karışımı alıştırın. Sonra sütlaça katıp 5–10 dk. daha kaynatıp ateşten alın. Vanilyayı koyun. İçi sırlı toprak güveçlere ya da ateşe dayanıklı kaplara dökün. İçinde 1-2 parmak su olan tepsiye kaseleri yerleştirip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırında sıcaklığın üstten gelmesine dikkat edin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Sütlaç tarifi - En kolay Sütlaç Tarifi
Tema Yapımcısı