Türk kültüründe Kıymalı Pide Tarifi çok önemli bir yere sahiptir Kıymalı Pide Tarifi .Sadece kıymalı
pide değil birbirine çok benzeyen ama büyük farklar taşıyan birçok
yemeğimiz var.Örneğin Kıymalı Pide,Lahmacun,Cantık,Etli Ekmek v.b Bu
liste daha da uzatılır.Birbirlerine benzeseler de çok büyük farklara
sahipler.Sizde evinizde bu güzel lezzetlerden Kıymalı Pideyi aşağıdaki
tarife uyarak yapabilirsiniz.
Hamuru için malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gram yaş maya
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı pide malzemeleri:
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
6-7 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin.
Tereyağını eritin.
Unu yoğurma kabına aktarın.
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın.
Sivri biberleri ve maydanozu kıyın.
Tereyağının kalanı ile soğanları ve biberleri kavurun.
Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Ocaktan alıp, ılınması için bekletin.
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın.
Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın.
Kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın.
Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın.
Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağı sürün.
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Dilimleyip, sıcak servis yapın.