Kullanılacak malzemeler;
1 kg. süt,
1 paket (250 gr) margarin,
2 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
Yapılışı;
Önce un ile yağı kavurun. Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü
azar azar ekleyin. Çırparak pişirin. Oldukça yoğun bir muhallebi
kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. Hemen vanilyayı ekleyip 10
dakika kadar çırpın. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Soğuk kıvama
gelince her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine ceviz ve
tarçın karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın. Lokumları hindistan
cevizi serpilmiş tepsiye dizebilirsiniz. Hindistan cevizine bulanmasını
sağlayıp, kürdan batırın. Servis edene kadar buzdolabında saklayın. Bu
kadar basit.
Afiyet bal şeker olsun.