Tırtıl Kurabiye tarifi

Tırtıl kurabiye
Sizlerle paylaşmak istediğim tırtıl kurabiye tarifi, tam anlamıyla kıvamı tutan bir tariftir.Tırtıl Kurabiye tarifi ben hiç hamur sıkma torbası kullanmam, elimle hamura sıkarak şekil veririm ve tepsiye dizince çatalla hamuru çizerek tırtıl şekli veririm. İnanın bu yöntem sıkma torbası ile hem aynı görüntüye eş değer oluyor hem de daha kolay yapılıyor. Tarif içinde de belirttim, hamuru yoğuracağınız karşınıza çıkan hamura sakın aldanmayın. Dağınık bir hamur göreceksiniz. Bu hali yüzünden zaten pişince ağızda dağılan enfes bir kurabiye oluyor. Sakın hamuru su, süt veya yağ ile daha yapışkan bir hale getirmeye çalışmayın. Elinizle hamuru sıkarak şekil vermeniz yeterli.


Tırtıl kurabiye malzemeleri

  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1 tane yumurta
  • İki buçuk su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
Sos için malzemeler
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yeteri kadar su

Tırtıl kurabiye tarifi

Tırtıl kurabiye tarifi, yumurta ve pudra şekerini ile başlıyoruz. Derin bir kabın içine yumurtayı ve pudra şekerini alıp, mikserle çırpıyoruz. Ardından tereyağını ocakta eritip, yumurtalı karışımın içine döküyoruz ve zeytin yağını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Karışımın üzerine unu eleyerek katıyoruz ve üzerine vanilyaları, tuzu, kabartma tozunu döküp, elimizle karıştırıyoruz. Elde ettiğiniz tırtıl kurabiye hamuru, alışık olduğunuz kurabiye hamurlarına göre daha dağınık bir kıvam olacak. Bu sebeple sakın şaşırıp, içine daha fazla un, süt veya yağ katarak kıvamını koyulaştırmaya çalışmayın.Diğer kurabiye hamurları gibi kulak memesi kıvamı almayan bir hamur. Elde ettiğiniz hamuru yoğururken birbirine yapışmayan dağılan bir hamur göreceksiniz. Bu şekilde 5 dakika hamuru yoğurarak malzemelerin iyice birbirine geçmesini sağlayın. Evinizde varsa bir sıkma torbasına tırtıl kurabiye hamurunu doldurup yağlanmış tepsiye sıkarak sıralayın. Eğer sıkma torbanız yoksa hamurdan parçalara kopararak elimizle sıkarak ince uzun şekiller veriyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Bütün hamuru bu şekilde tepsiye dizdikten sonra üzerini çatalla çizerek tırtıl şekli veriyoruz. Fırını 170 dereceye ayarlıyoruz ve 5 dakika ısıttıktan sonra kurabiye tepsisini fırına sürüyoruz.
Yarım saat sonra pişmiş olan tırtıl kurabiyeleri fırından çıkarıyoruz. Fırınların içinde bulunan tel ızgaranın üzerine tırtıl kurabiyeleri sptaula ile sıralıyoruz.
Sıra geldi sosunu üzerine dökmeye. Bir kasenin içine 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Ardından içine akıcı bir kıvam alması için yeterli derecede su ekleyip karıştırıyoruz ve tırtıl kurabiyelerin üzerine çizgiler halinde ince ince gezdirerek döküyoruz. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Sütlaç tarifi - En kolay Sütlaç Tarifi
Tema Yapımcısı