Ali Paşa Kebabı Tarifi, ali paşa kolay yapılışı

Ali Paşa Kebabı Tarifi, ali paşa kolay yapılışı, ali paşa tarifi en kolay yapılışı burada yer almaktadır.


Malzemeler 
10 Adet milföy hamuru 
400 gr parça et 
1 Adet domates 
2 Adet soğan 
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı 
Yarım demet maydanoz 
1 Adet yumurtanın sarısı 
1 Su bardağı sıcak su 
Tuz, karabiber 

Hazırlanışı
  • Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin.
  • Etleti arasıra karıştırarak kavurun.
  • Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
  • Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
  • Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
  • Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin.
  • Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin.
  • Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın.
  • Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Sütlaç tarifi - En kolay Sütlaç Tarifi
Tema Yapımcısı