Malzemeler
10 Adet milföy hamuru
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin.
- Etleti arasıra karıştırarak kavurun.
- Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
- Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
- Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
- Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
- Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin.
- Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin.
- Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın.
- Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.