Çok lezzetli ve şerbetli bir tatlı tarifi ile yine karşınızdayız. Bugün sizlere Dilber dudağı malzemeleri ve yapılışı hakkında sunum gerçekleştireceğiz.
Dilber dudağı malzemeleri
-Hamuru için
4 yumurta sarısı
-Yarım su bardağı yoğurt
-Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Un
üzeri için
350 gr
ı
Hamuru açmak için
250 gr buğday nişastası
İç harcı için
- 250 gr ufalanmış Antep fıstığı
-Şerbeti için
1 kg toz şeker
- 6 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Dilber dudağı hazırlanışı
Dilber dudağı: Derin bir yoğurma kabına yumurta sarılarını alıp hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 6 bezeye bölün. Her bezeden ceviz büyüklüğünde 10 beze hazırlayıp yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle kapatın. Fırını 190 derecede ısıtın. Her bir bezeyi nişasta ile tabak büyüklüğünde açın. Hepsini üst üste dizip hepsini birlikte tepsi büyüklüğünde açın ve su bardağı ağzı ile daireler kesin. Ortalarına 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı ekleyin. Yarım daire şeklinde katlayıp kenarlarına hafifçe bastırın. Hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
ını köpürene kadar kaynatın ve kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet için şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ılınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı olarak bekletin.
Ve dilber dudağı tatlımız artık servisinize hazır, takıldığınız noka olursa yorum yazabilirsiniz.