İrmikli Şekerpare Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı şeker parenin irmikli hali ise bir başka oluyor.Bugün sizlere İrmikli Şekerpare Tarifi ve yapılışı hakkında bilgi vereceğiz.

İrmikli Şekerpare için malzemeler: 200 gram tereyağı, iki adet yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 2 su bardağından biraz fazla un, 1 su bardağı irmik, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilya


Şerbeti için ise: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 yemek kaşığı kadar limon suyu ve üzeri için fındık. İrmiği, unu ve kabartma tozunu bir kaba alın, oda sıcaklığındaki margarini de ekleyerek yoğurun. Yoğurt ve yumurtayı ekleyin (bir yumurta sarısını üzeri için ayırın) ve yoğurun. Kulak memesinden yumuşak bir hale gelen bir hamurunuz olacak, ele yapışmadığı an hamurunuz olmuş demektir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerine de birer adet fındık batırdıktan sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirdikten sonra servise hazır hale gelecektir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Sütlaç tarifi - En kolay Sütlaç Tarifi
Tema Yapımcısı