Lokum tarifi - kolay lokum tarifi

Sizlere Lokum tarifi ile alakalı ve en kolay Lokum tarifi paylaşacağız.Hangi lokumu anlatcaksınız bize diyorsanız hemen cevaplayalım.Afyon lokumu tarifi ve yapılşını anlatacağız.

Tarifi bizden yapması sizden yorumlarınızıda bekliyoruz…

Afyon Lokumu Malzemeler;
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya

100 gram margarin

Afyon lokumu Yapılışı;

Un bir tencereye konulur, azar azar süt ilave edilerek iyice karistirilip, ocaga konur, muhallebi kivamina gelmek üzereyken, sekeri ilave edilir, iyice karistirilditan sonra vanilya sekeri ve margarin de ilave edilir, koyu kivamli bir muhallebi olucak, egerki muhallebiniz pütürlü olduysa, mikserle cirpin, o pütürler gidicektir. Dikdörtgen bir firin tepsisine Strec folyoyla kaplayin, üzerine bolca hindistan cevizi serpip koyu kivamdaki muhallebiyi tepsiye yayin ve sogumasini bekleyin.Muhallebi soguduktan sonra, 1 paket krem santiyi 1 bardak soguk süt ile iyice cirpin, kivamini alan kremsantiyi sogumus muhallebinin üzerine yayin. Iri dogranmis cevizleri kremsatinin üzerine serpistirin, bir bicak yardimiyla dikdörtgen tepsinin tam ortasindan uzunlamisina kesip iki parmak genisliginde seritler keserek rulo yapin, dövülmüs Antep fistigiyla süsleyip servis yapabilirsiniz.




Not:Muhallebili tepsimiz bir gece buzdolabinda bekletilirse, rulo yapmasi daha kolay oluyor .
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Sütlaç tarifi - En kolay Sütlaç Tarifi
Tema Yapımcısı