Sizlere Lokum tarifi ile alakalı ve en kolay Lokum tarifi paylaşacağız.Hangi lokumu anlatcaksınız bize diyorsanız hemen cevaplayalım.Afyon lokumu tarifi ve yapılşını anlatacağız.
Tarifi bizden yapması sizden
yorumlarınızıda bekliyoruz…
Afyon Lokumu Malzemeler;
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
Afyon lokumu Yapılışı;
Un bir tencereye konulur, azar azar süt ilave edilerek iyice karistirilip, ocaga konur, muhallebi kivamina gelmek üzereyken, sekeri ilave edilir, iyice karistirilditan sonra vanilya sekeri ve margarin de ilave edilir, koyu kivamli bir muhallebi
olucak, egerki muhallebiniz pütürlü olduysa, mikserle cirpin, o
pütürler gidicektir. Dikdörtgen bir firin tepsisine Strec folyoyla
kaplayin, üzerine bolca hindistan cevizi serpip koyu kivamdaki
muhallebiyi tepsiye yayin ve sogumasini bekleyin.Muhallebi soguduktan sonra, 1 paket krem santiyi 1 bardak soguk süt
ile iyice cirpin, kivamini alan kremsantiyi sogumus muhallebinin
üzerine yayin. Iri dogranmis cevizleri kremsatinin üzerine serpistirin,
bir bicak yardimiyla dikdörtgen tepsinin tam ortasindan uzunlamisina
kesip iki parmak genisliginde seritler keserek rulo yapin, dövülmüs
Antep fistigiyla süsleyip servis yapabilirsiniz.
Not:Muhallebili tepsimiz bir gece buzdolabinda bekletilirse, rulo yapmasi daha kolay oluyor .