Kakaolu Şekerpare malzemelerini sizlere yazacağız.Kendinize göre ekleme çıkarma yapabilirsiniz.Orantılı olarak tabi ki.
1 çay bardağı irmik, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, Yarım çay bardağı sıvı yağ, 100 gr tereyağ veya margarin, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve aldığı kadar un
Şekerpare Şerbeti için: 3 su bardağı su, 4 su bardağı şeker, 2 dilim limon, 1 adet kabuk tarçın
Kakaolu Şekerpare Tarifi’nin Yapılışı;
Hamura başlamadan önce şerbet malzemelerimizi ocağa koyuyor, kaynadığında ve koyu bir kıvam aldığında ocaktan alıyoruz. Limon ve tarçın kabukları şerbete acı tat katmaması için kaynadıktan bir süre sonra şerbetin içinden almakta fayda var. Koyu kıvamı elde ettikten sonra şerbetimizi soğumak üzere kenara alıyoruz.
Şekerpare malzemelerimizin hepsini bir kaba alarak yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak ancak elimize yapışmayacak dereceye gelen hamurumuzdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın ve üzerine ister fındık, ister fındık ile süsleyerek 15 dakika kadar önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Soğuyan şerbeti, fırından çıkan şekerparelerin üzerine dökün,çekmesini sağlayın ve servis edin.