Sütlaç tarifi

Sütlaç tatlısının bu kadar sevilme nedeni sütlaç tarifi hem hafif olması hemde sütlaç tarifi oldukça kolay olmazısıdır.Sütlaç tarifi yapılışı diğer tatlılılara göre yapımı makul şartlarda yapılmaktadır. Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 litre süt 3 su bardağı su 1 silme çay kaşığı tuz 2.5-3 su bardağı şeker Sütlaç nasıl yapılır? - Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. - Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. - Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın. - Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin. - İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin. - Sıcakken kaselere paylaştırın. Dikkat edilmesi gereken noktalar: - Pirinç direkt olarak süte eklenirse açılma süresi oldukça uzuyor. ön haşlama yaptığımız suyu, hem vitamin, hem nişasta kaybı olmasın diye dökmüyoruz. Bu su sütlacın özleşmesine vesile olacaktır. - Eğer kıvamı koyu gelirse, 1 su bardağı daha su ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. - Arzu ederseniz sütlacı ateşten aldıktan sonra biraz vanilya ekleyebilirsiniz. - Şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilir, azaltabilirsiniz. Sütlaç nasıl yapılır konumuzu inceleyerek daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.Bu konuda sizlere sütlaç tarifini sunduk.Takıldığınız bir nokta olursa sormaktan çekinmeyin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Sütlaç tarifi - En kolay Sütlaç Tarifi
Tema Yapımcısı