Sütlaç tarifi
Sütlaç tatlısının bu kadar sevilme nedeni sütlaç tarifi hem hafif olması hemde sütlaç tarifi oldukça kolay olmazısıdır.Sütlaç tarifi yapılışı diğer tatlılılara göre yapımı makul şartlarda yapılmaktadır.
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme çay kaşığı tuz
2.5-3 su bardağı şeker
Sütlaç nasıl yapılır?
- Pirinci yıkayıp bir tencereye alın.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın.
- Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın.
- Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin.
- İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin.
- Sıcakken kaselere paylaştırın.
Dikkat edilmesi gereken noktalar:
- Pirinç direkt olarak süte eklenirse açılma süresi oldukça uzuyor. ön haşlama yaptığımız suyu, hem vitamin, hem nişasta kaybı olmasın diye dökmüyoruz. Bu su sütlacın özleşmesine vesile olacaktır.
- Eğer kıvamı koyu gelirse, 1 su bardağı daha su ekleyip 4-5 dakika daha pişirin.
- Arzu ederseniz sütlacı ateşten aldıktan sonra biraz vanilya ekleyebilirsiniz.
- Şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilir, azaltabilirsiniz.
Sütlaç nasıl yapılır konumuzu inceleyerek daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.Bu konuda sizlere sütlaç tarifini sunduk.Takıldığınız bir nokta olursa sormaktan çekinmeyin.